Bröllopsfotograf i Värmland

I alla paket ingår ett bröllopsmöte för att prata mer om eran dag och era önskemål. Jag skriver alltid avtal för bådas säkerhet. Om paketen inte skulle passa er så går det alltid att utöka timmarna.

Jag jobbar mycket med dokumentärt fotograferade och det krävs väldigt mycket av mig, att vara beredd på alla ögonblick som kan hända under eran speciella dag. Efter en heldagsfotografering är det inte ovanligt att jag ligger bakfull utan alkohol. Då jag inte vill missa ett enda ögonblick under eran dag, fokuset är 110%.

 • Gäster på bröllop sjunger högt, Fotograf JD
 • Två män kramar om varandra, Fotograf JD

Bröllopsfotografering

Bröllopspaket

Har ni bröllop på en måndag-fredag? Då får ni 10% rabatt på hela prislistan. Vid bokning faktureras en reservationsavgift på 5000kr för att säkra ert datum. Beloppet dras av på eran slutfaktura.

3 timmar – 13 600

Här hinner ni få fotat de allra viktigaste ögonblicken under ert bröllop. Där det är mest känslor med tårar och glädje.

 • Bröllopsmöte för att planera eran stora dag.
 • Fotografering av vigseln och gratulationer.
 • Porträtt
 • 150 – 300 högupplösta och bearbetade bilder.
 • Ett lyxigt online webbgalleri där ni kan ladda ner era bilder, dela med familj och vänner om så önskas.

5 timmar – 17 600

Fotografering av tex. förberedelserna som är hos frisören, hemma eller hotell. Helt enkelt från att ni har den charmiga morgon frillan till att ni blir kungligheter.

Bröllopsmöte för att planera eran stora dag.

 • Tex. Förberedelser, vigsel, gratulationer, porträtt och mindre omfattande mingelfotografering.
 • 350 – 450 högupplösta och bearbetade bilder.
 • Ett lyxigt online webbgalleri där ni kan se era bilder, dela med familj och vänner om så önskas.

8 timmar – 21 600

Från förberedelser till början på middagen.

 • Bröllopsmöte för att planera eran stora dag.
 • Dokumentationsfotografering under förberedelser, vigseln, porträttfotografering, mingel och lite av middagen.
 • 450 – 600 högupplösta och bearbetade bilder.
 • Ett lyxigt online webbgalleri där ni kan ladda ner era bilder, dela med familj och vänner om så önskas.

12 timmar – 27 600

Från förberdelser till fest. Från lugnt tempo till allt spårar ut. Där ni får bröllopsbilder från en heldag att minnas med många ögonblick som ni kommer kunna titta tillbaka på hela livet.

 • Bröllopsmöte för att planera eran stora dag.
 • Dokumentationsfotografering under vigseln, porträttfotografering och mingel, middagen och festen.
 • 700 – 1000 högupplösta och bearbetade bilder.
 • Ett lyxigt online webbgalleri där ni kan ladda ner era bilder, dela med familj och vänner om så önskas.

Bröllopsfotografering

Bröllopspriser & Kyrkan

Jag vet att boka bröllopsfotograf inte är gratis men det finns bra anledningar till detta. Vi lägger massa tid på dels bröllopsdagen från morgon till sen natt. Man ska överföra alla foton från bröllopsdagen kl. 04 på bröllopsnatten. Och jag skojar inte när jag säger att jag är bakis utan alkohol för att jag verkligen ger hela mig under en bröllopsdag.

Bild på brudparet som går ut bland gästerna som blåser såpbubblor, Fotograf JD

Man ska vara sitt bästa jag hela dagen utan tillräckligt med vatten och mat. Man ska ha hjärna på 110% under 12h för att man vill alltid få bästa fotona och inte missa ett ögonblick.

Men också att man lägger tid inför bröllopet. Att ha möte, gå igenom detaljer. Planera fotoplatser. Och största delen efteråt, där är det mellan 40-80 timmar framför skärmen beroende på bröllopets storlek. Men även att vi ska skatta, arbetsgivaravgifter, inflation, elpriset, jobba en lördag, oftast en sommar dag där alla är lediga och vänner/familj vill hitta på saker ihop.

Försäkringar, backup utrustning i fall olyckan är framme. Men också att en professionell fotograf har erfarenhet och kan sin sak, jag vet vad som blir bra på bild och lyckas fånga ögonblicken.

Många tänker att man kan ha sin vän eller kusin som fotar i kyrkan. Men jag har hört många gånger att brudpar blivit besvikna efteråt när dom valet en gäst som ska fota. Kyrkan är svår att ha rätt inställningar på kameran och kunna hantera olika kyrkor med olika ljus. Och detta kan en professionell fotograf. Det handlar också om att ha en fotograf som kan lugna ner oftast ett stressat brudpar och ge dom en trygghets känsla framför kameran. Men även att få ihop en gruppbild eller springa ärenden åt toastmaster.

Jag har fotat bröllop sedan 2012 så jag har sett mycket och jag kan det här!

Bröllopsfotografering

Hur länge ska man ha med en bröllopsfotograf?

Jag älskar att få vara med på en heldag med ett brudpar och få se alla ögonblick. Men också att brudparet efteråt brukar vara väldigt tacksamma över att ha fått bilder från varje ögonblick . Står ni mellan att fota heldag eller ”Vigsel och porträtt” så skulle jag rekommendera att verkligen få in så många timmar som möjligt.

Sjävklart ska man inte välja en heldag om man känner sig väldigt obekväm med det. Men har ni ett litet tvivel, så gå för en heldag. Det är inget man ångrar efteråt. Att få med förberedelser, nervositeten inför vigseln, first look, gäster som gråter, kramar och alla underbara skratt, tal under middagen som både ger tårar och gapskratt. Men också de galna ögonblicken när alla går mot dansgolvet och går bananas. 

Bröllopsfotografering

Tips för bättre vigsel foton

Be gärna gästerna att ha mobilerna avstängda under vigsel. Jag älskar folk som väljer bort att ha mobilen under ett bröllop och bara njuter av ögonblicken. Det blir mycket roligare foton för både mig och brudparet. Men jag förstår självklart att gästerna vill ta egna foton under bröllopsdagen. Så ett tips är att i alla fall under vigseln be folk att stänga av mobilen. Ni kan till och med be prästen säga detta innan hela vigseln drar igång.

Många gånger förstör gästerna bröllopsfotografens foton genom att tex. hänga sig ut med sin mobil framför fotografen för att få bästa bilden, när brudparet går ut från vigseln. Men vem är det som egentligen behöver ha den bästa bilden just vid det tillfället? Jag har bara en chans att fotografera en utgång från en vigsel. Detta är väldigt vanligt och förstört många foton för mig och andra fotografer genom åren.

Bröllopsfesten – Få upp stämningen på bröllopsfesten!

Efter middagen börjar folk vilja dra igång bröllopsfesten på riktigt. Ett tips från min sida är att köpa in små glowsticks som kryddar upp dansgolvet där gästerna får designa sina egna mästerverk. Bröllopsbilderna från dansgolvet kommer bli ett roligt minne.

Varför inte ha en jazzmusiker som springer runt på dansgolvet och får uppstämningen?

Golden hour

Många tror inte att man kan ta en kvarts paus under bröllopsmiddagen för att gästerna får vänta. Men detta är eran dag! Och gästerna brukar inte bli uttråkade så lätt. De kanske också behöver sträcka på benen eller kanske vill hinna prata med en annan gäst, mer än sin egna bordsgranne. Att inte fota i kvällsljuset när det är den gyllene timmen skulle jag tycka är att ni missat det bäst av det bästa, de magiska fotona! Vare sig solen är tydlig eller inte. 

FAQ

Frågor och svar angående bröllopsfotografering:

När får vi bilderna?

Eftersom det är många bilder att gå igenom och bröllop nästan varje helg under högsäsongen från maj-september kan det ligga på 8- 12 veckor. Men självklart kommer jag att skicka några bilder till er några dagar efter bröllopet.

Resa & boende?

Jag älskar att resa och inte minst för bröllop. Rese & boende kostnader tillkommer men mail mig på fotograf@jeanettedahlstrom.se för att få ett personligt prisförslag.

Redigering?

Många tror att få raw-filerna räcker men sanningen är tyvärr att bilderna skulle inte bli lika bra utan att få göra det lilla extra i dom. Sätt sin stil på dom så alla bilder blir enhetliga. Därför lämnar jag aldrig ut oredigerade foton. Jag känner efter vad jag tycker passar allra bäst i bilderna för att framhäva den bästa känslan. Några blir i svartvit och en del i färg.

Har du reservkamera?

Självklart! Dels gillar jag att fota med två olika objektiv och ha dom nära till hands. Men också ifall en kamera skulle plötsligt gå sönder. Vilket sällan händer men om olyckan skulle vara framme. Jag har även extra minneskort och flertal batterier.

Vad händer om du blir sjuk?

Jag är sällan så sjuk så att jag inte kan jobba. Men skulle olyckan vara framme så försöker jag hitta en likvärdig ersättare till er. Jag har ett stort nätverk av duktiga fotograf